ADİDAS 3X3

ADİDAS 3X3 TÜRKİYE TURU ÇANAKKALE AYAĞI MÜSABAKALARINA KATILAN..

 

 

İlimizde yapılması planlanan Turnuva için katılımda bulunacak olan takım ve sporcuların dikkatine

 

2010 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası organizasyonunun başarısı ve A Milli Erkek Takımızın Dünya ikincisi olmasıyla, Kadın Milli takımımızın Avrupa ikinciliği ve olimpiyat 5.liği ve kulüp takımlarımızın Avrupa’daki başarısı ile zirve yapan Türk Basketbolundaki yükseliş her geçen gün artarak devam etmektedir. Ayrıca son yıllarda TBF tarafından gerçekleştirilen uluslararası organizasyonların başarı standardı basketbolumuza önemli kazanımlar sağlanmıştır.

Bu başarılardan alınan cesaretle, Türkiye Basketbol Federasyonu basketbolun tabana yayılması ve daha fazla sporcu tarafından uygulanabilmesi adına 2020 yılında organize edilecek Olimpiyatlara da Olimpik branş olarak uygulanması planlanan yenilik, tutku, heyecan, rekabet, evrensellik ve olimpizmi içeriğinde barındıran 3 x 3 basketbolu’ nu tanıtmak ve Türkiye’ye yaymak adına çeşitli platformlarda bir dizi tanıtım çalışması ve organizasyonlar yapmayı planlamaktadır.

Bu kapsamda Türkiye Basketbol Federasyonu 2013 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan Adidas 3×3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarını 10 ilimizde düzenleyecektir. 3×3 Türkiye Turu’nun 8.ayağı 30/31 Temmuz 2013 tarihleri arasında tüm basketbol severlerin katılımına açık olacak şekilde Çanakkale’de Basketbol İl Temsilciliği koordinesinde organize edilecektir.Katılım ücreti alınmayacaktır.

Müsabakalarda Büyük erkekler (18 yaş üstü)  
Genç Erkekler(17-18 yaş)  
Yıldız Erkekler(15-16 yaş)

Müsabakalarda Büyük Kadınlar (18 yaş üstü)
Genç Kızlar(17-18 yaş)
Yıldız Kızlar (15-16 yaş)


Sporcu Kayıtları Nasıl Yapılacak

TBF SİSTEMİNE KAYIT İŞLEMLERİ

1. Aşama
Her sporcu   Tescil Başvuru Formu’nu bilgisayar veya elle doldurmalıdır. Daha sonra doldurulan formun yazıcıdan çıktısını alıp üstüne fotoğraf eklemesi gerekmektedir. Bu işlemin ardından sporcunun başvuru formunu, turnuvaya katılacağı ildeki organizasyon komitesine teslim etmesi gerekmektedir.

2. Aşama
Sporcu tarafından teslim edilen form, organizasyon komitesi başkanı veya il temsilcisi tarafından incelenir. Daha sonra kişinin nüfus cüzdanı ile karşılaştırma yapılır ve bilgiler doğruysa yetkili kişi tarafından onaylanır.

3. Aşama
3×3 turnuvasına katılacak tüm sporcular (en az 3 kişi, en fazla 4 kişilik bir takım şeklinde) tescil işlemlerini tamamladıktan sonra Takım Başvuru Formu’nu doldurmalı ve imzalamalıdır. Teslim edilen form, organizasyon komitesi başkanı veya il temsilcisi tarafından incelenir. Takım Başvuru Formu, kişisel tescil başvuru formları ile karşılaştırılır ve bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek yetkili kişi tarafından onaylanır.  

MÜSABAKALAR KATILACAK OLAN SPORCU VE TAKIM KADROLARINI BELİRTEN FORMLARINI
29.TEMMUZ 2013 TARİH SAAT 17:00 e KADAR
KEMALPAŞA MAH.ÇARŞI CADDESİ NO:23 ÇANAKKALE ADRESİNDE BULUNAN ADİDAS MAĞAZA YETKİLİLERİNE TESLİM ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.DAHA SONRA YAPILACAK OLAN BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLMEYE ALINMAYACAKTIR.

MADDE 4: OYUNUN BAŞLAMASI

4.1: Her maçtan önce, her iki takım da aynı anda ısınır. Isınma süresi 3 dakikadır.

4.2: Hangi takımın ilk pozisyonu alacağını para atışı belirler. Para atışını kazanan takım, oyunun başında ilk topa sahip olma veya olası bir uzatma periyodunda ilk topa sahip olma pozisyonlarından birini seçer.

4.3: Oyunun başlaması için; sahada, her takımdan 3 oyuncunun hazır bulunması gerekir.

MADDE 5: SAYI ve DEĞERİ

5.1: Üç sayı çizgisi içinden (2 sayı bölgesi) kullanılan her başarılı şut 1 sayı olarak değer kazanır.

5.2: Üç sayı çizgisi dışından (3 sayı bölgesi) kullanılan her başarılı şut 2 sayı olarak değer kazanır.

5.3: Her başarılı serbest atış 1 sayı olarak değer kazanır.

MADDE 6: OYUNUN SÜRESİ VE KAZANANI

6.1: Oyun, 10 dakikalık bir periyot üzerinden oynanır. Başarılı her şuttan sonra, topun ölü olduğu durumlarda ve serbest atışlarda süre durdurulur. Başarılı her şuttan sonra maça sayı yiyen takım devam eder, top hücum edecek takımın eline geldiğinde süre yeniden çalışmaya başlar.

6.2: İlk olarak hangi takım 21 sayı veya fazlasına ulaşır ise, oyun normal süresinin sonuna gelinmiş olmasa bile maçı kazanır. Bu kural sadece oyunun normal süresi içinde uygulanır, olası bir uzatmada uygulanmaz.

6.3: Eğer normal süre eşit skor ile biterse, ekstra uzatma periyodu oynanır. Uzatma periyodu başlamadan önce 1 dakikalık ara verilir. Uzatma periyodunda ilk 2 sayı kazanan takım, maçı kazanır.

6.4: Eğer bir takım, maçın başlama saatinde, sahada 3 oyuncu ile oynamaya hazır bulunamazsa, maçı hükmen kaybeder.

Not: Eğer oyun saati kullanılabilir değilse, oyun süresi organizatörün kararına bağlıdır. FIBA, 10dakika/10sayı, 15dakika/15sayı, 20dakika/21sayı limitlerini önerir.

MADDE 7: FAULLER ve SERBEST ATIŞLAR

7.1: Takım faul limiti 7 fauldür. Takım faul limitine ulaşan takımın yaptığı her faul 1 serbest atış ile cezalandırılır.

7.2: Oyuncu faul limiti 4 fauldür. Oyuncu faul limitine ulaşan oyuncu, oyun dışı kalmış olur.

7.3: Üç sayı çizgisi içinde (2 sayı bölgesi), atış halindeki oyuncuya yapılan her faul, 1 serbest atış ile cezalandırılır.

7.4: Üç sayı çizgisi dışında (3 sayı bölgesi), atış halindeki oyuncuya yapılan her faul, 2 serbest atış ile cezalandırılır.

7.5: Atış halindeki oyuncuya yapılan ve başarılı şut ile sonuçlanan her faul, 1 serbest atış ile cezalandırılır.

7.6: Teknik faul, sportmenlik dışı faul, diskalifiye edici faul 2 serbest atış ile cezalandırılır.

MADDE 8: HUCÜM SÜRESİ

8.1: Sayı yapmaya çalışırken aktif olarak oynamaktan kaçınmak, zaman geçirme eğiliminde olmak ihlaldir.

8.2: Eğer sahada şut saati donanımı varsa, takım 12 saniye içerisinde şut atmalıdır. Şut saati top hücum eden takımın elinde olduğu an çalışmalıdır.

8.3: Eğer sahada şut saati donanımı yoksa ve takım sayı yapmak için yeterince çaba harcamıyorsa, hakem takımın hücum etmek için son 5 saniyesi kaldığı yönünde bir uyarıda bulunarak, saymalıdır.

MADDE 9: OYUNUN OYNANMASI

9.1: Başarılı sahadan veya son – tek serbest atıştan sonra;

Sayı yiyen takım, pas atarak veya top sürerek 3 sayı çizgisi dışına çıkar, çemberleri birleştiren hayali çizgi üzerinden maça devam eder.

Defans takımının çember altındaki şarjsız yarım daire alanında oynamasına izin verilmez.

9.2: Başarısız sahadan veya son – tek serbest atıştan sonra;

Eğer hücum takımı ribaunt alırsa, 3 sayı çizgisinin dışına çıkmadan oyuna devam edebilir.

Eğer savunma takımı ribaunt alırsa, 3 sayı çizgisinin dışına çıkmalıdır.

9.3: Bir top çalma veya top kaybından sonra;

Eğer 3 sayı çizgisi içinde (2 sayı bölgesi) bir top çalma veya top kaybı meydana gelmişse, hücum edecek takım pas veya top sürme ile 3 sayı çizgisinin dışına çıkmalıdır.

9.4: Herhangi bir ölü top, ihlal veya faul durumundan sonra, 3 sayı çizgisi dışında, çemberleri birleştiren hayali çizgi üzerinden oynamaya devam edecek olan takım oyuncusunun topu savunma yapacak olan takım oyuncusundan alması gerekir.

9.5: Oyuna 2 sayı çizgisi dışından başlayacak olan oyuncu, çizgiye basamaz ve/veya ayaklarından ikisi veya herhangi biri 2 sayı çizgisinin içinde olamaz.

9.6: Herhangi bir paylaşılamayan top kararında, savunma takımı topa sahip olur.

MADDE 10: KENDİLİĞİNDEN YENİLGİ

Sahada herhangi bir nedenle 2 oyuncudan az oyuncuyla kalan takım maçı kendiliğinden kaybeder. Bu durumda eğer bu takım geride ise maç skoru aynen kaydedilir, eğer önde veya berabere ise maç skoru 0 – 2 aleyhine kaydedilir. Maçı kendiliğinden kaybeden takım 1 puan alır.

MADDE 11: HÜKMEN YENİLGİ

Aşağıdaki durumlarda takım hükmen mağlup sayılır;

o İlan edilen maçın başlama saatinde sahada en az 3 oyuncu ile hazır bulunmamak.
o Maç başladıktan sonra sahadan çekilmek.
o Kavga etmek veya kavgaya sebebiyet vermek sureti ile maçın tamamlanamamasına neden olmak. Eğer her iki takımın da, hakem kanaatince, kavgaya sebebiyet vermek sureti ile maçın tamamlanamamasına neden olduğu belirlenirse her iki takım da hükmen yenilmiş olur.
Maç skoru 20 – 0 hükmen kaybeden takımın aleyhine kaydedilir ve hükmen yenilen takım puan alamaz. Hükmen yenilen takım turnuvadan ihraç edilir.

MADDE 12: OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ

Yalnızca top ölü olduğunda ve takım kaptanının talebi ile oyuncu değişikliğine izin verilir.

MADDE 13: MOLALAR

Her takıma 1 adet, 30 saniyelik mola hakkı tanınmıştır. Sadece takım kaptanı top ölü olduğu bir zamanda mola isteyebilir.

 

Post Author: Çanakkale Basketbol